Kosten koper berekenen 2014

Wilt u de kosten koper berekenen 2014, bijvoorbeeld omdat u van plan bent om een huis aan te kopen? Houd er rekening mee dat u deze kosten alleen betaald op het moment dat een huis een vraagprijs op basis van kosten koper (k.k.) heeft.

Geplaatst in kosten koper, nieuws


Huis met mooie tuinaanleg levert meer op

Huis met mooie tuinaanleg levert meer op! Een huis is niet zo makkelijk meer te verkopen, er zijn altijd dingen die je kan doen om het huis toch gemakkelijker te verkopen. U bent vast wel bekend met het principe dat er een binnenhuisarchitect langs komt het huis zo goed mogelijk verkoopklaar te maken,

Geplaatst in nieuws


Aandacht voor kozijnen bij aankoop

Aandacht voor kozijnen bij aankoop. Kozijnen vervangen is een uitermate kostbare klus. Wanneer u dus interesse heeft in een woning is het zeer raadzaam de conditie van de kozijnen goed onder de loep te nemen. Om u een idee te geven: het vervangen van alle kozijnen in een eengezinswoning kost u al snel €30.000 (dit is slechts een gemiddelde,

Geplaatst in nieuws


Cijfers hypotheek 2012

De hypotheekomzet is in 2012 uitgekomen op € 45 miljard. Dat is een daling van maar liefst 25% ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal verkochte hypotheken is eveneens gedaald met +/- 20%. Huizenprijzen zijn gemiddeld genomen 5% gedaald.

Geplaatst in nieuws


NHG

Huizenbezitters dat noodgedwongen aanspraak moet maken op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is in 2012 explosief gestegen. De woningeigenaren die een beroep hebben gedaan op de verzekering van de nhg is met ruim 70% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Geplaatst in nieuws


Hypotheekregels worden niet versoepeld

Hypotheekregels worden niet versoepeld
Jeroen Dijsselbloem minister van Financiën wil de nieuwe regels voor hypotheken niet versoepelen. Dit staat vandaag in de volkskrant. De nieuwe hypotheekregels gaat vanaf 1 januari 2013 in. Brussel ziet er streng op toe dat elke eu lidstaat zich aan de regels van de begroting houdt.

Geplaatst in nieuws


kadaster brengt cijfers uit

Dat het niet goed gaat met de woningmarkt weten we inmiddels allemaal wel. Volgens het kadaster zijn er in november ruim 16.000 hypotheken ingeschreven. Dat is een daling van 7% ten opzichte van november 2011. Ondanks deze forse daling is de november maand nog helemaal niet zo slecht in vergelijking met de andere maanden van dit jaar.

Geplaatst in nieuws


regels voor hypotheek wordt mogelijk weer versoepeld

De regels voor de hypotheek worden weer wat versoepeld zo is de verwachting. Minister Dijsselbloek en Blok gaan de regels voor de hypotheken proberen weer wat minder streng te maken. De minder strengere regels geldt wanneer je de verwachting hebt meer te gaan verdienen je weer meer geld kan lenen voor de hypotheek.

Geplaatst in nieuws


nhc kritiek op geldverstrekkers

De Nederlandse Hypotheek Collectief afgekort de NHC vindt dat financiële instellingen de acceptatie criteria voor de ondernemers moet wijzigen. Vooral voor ondernemers is de criteria zwaarder als voor werknemers die in loondienst zijn. Het Nederlands Hypotheek Collectief vraagt zich af of dit wel terecht is.

Geplaatst in nieuws


overzetten aflossingsvrije hypotheek naar beleggingshypotheek

Huiseigenaren krijgen meer tijd voor het overzetten van hun huidige aflossingsvrije hypotheek naar een beleggingshypotheek. De termijn is verlengd tot 1 april 2013. Minister Blok van de afdeling Wonen en Rijksdienst heeft dat vandaag gemeld. Dit komt mede door de vereniging eigen huis die al erop had aangedrongen dat de termijn langer moet zijn.

Geplaatst in nieuws